Cum alegem șosetele potrivite sporturilor de iarnă?

Cu toții ne-am trezit măcar o dată îmbrăcați nepotrivit iarna, la munte… Eu de fiecare dată promit că sezonul următor îmi voi cumpăra echipamentul potrivit și voi încerca unul dintre sporturile de iarnă sau măcar că iarna următoare nu mă va mai prinde nepregătită pe pârtie, urmărindu-l pe Albert la ski și înghețând de mama focului, vorba vine…

Eh, dar iarna asta, constrânsă de nevoi, m-am informat cu privire la ce șosete să cumpăr când vine vorba de sporturile de iarnă?

Concluzia general valabilă este faptul că, confortul este cel mai important atunci când practicăm orice sport, cu atât mai mult cele de iarnă, când încălțămintea oricum e incomodă și grea, zic eu. Experții chiar ne sfătuiesc să cumpărăm mai întâi șosetele și apoi încălțămintea pentru o potrivire cât mai bună între cele două. Ultimele modele în materie de șosete de ski acordă o mare importanță compoziției materialului care trebuie să lase piciorul să respire și să se muleze perfect, oferind senzația de confort și suport.

Cele mai multe șosete de ski și snowboard sunt făcute fie din lână merinos, fie dintr-un amestec sintetic, incluzând un procentaj mic de elastan sau lycra pentru a conferi flexibilitate șosetei. Amândouă materialele sunt similare când vine vorba de rezistență și funcționalitate. Dar, cel mai important lucru pe care l-am descoperit este că nu e bine să optăm pentru bumbac 100%. Nu contează cât de frig este afară, picioarele vor transpira foarte tare, vor rămâne reci și nici vinul fiert, la final de ture, nu va mai reuși să ne încălzească…

Important pentru mine, ca pentru orice femeie, este bineînțeles și aspectul, cu cât mai colorate, cu atât mai bine, cumva mă binedispun și îmi creează o stare de bine.

Din dorința de a găsi cea mai bună soluție pentru noi, am căutat diverse modele care să se justifice și din punct de vedere al raportului calitate-preț. Așa am descoperit șosetele Folkies  care conțin fibră de polipropilenă, cea mai bună opțiune în materie de articole de sport, se pare mult mai bună decât poliesterul sau poliamidă, iată de ce: înlătură transpirația, este o fibră ușoară, dar rezistentă care ajută la menținerea unei temperaturi optime a corpului, în cazul nostru a picioarelor. Ce mi se pare cu adevărat interesant este prezența ionilor de argint cunoscuți pentru efectul antibacterian aceștia ajutând la înlăturarea mirosului neplăcut și asigurând o igienă mereu proaspătă.

Pe mine m-au convins așa că dacă doriți să le încercați vă invit să le comandați de pe site-ul nostru, cu ale cuvinte să le alegeți din SertarulCuSosete 🙂

2 thoughts on “Cum alegem șosetele potrivite sporturilor de iarnă?

    • Anca says:

      Buna dimineața, pentru mărimea 42-44, înălțimea din câlcâi în sus este de 40 cm. Dacă vă mai putem ajuta cu ceva, nu ezitați să ne contactați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *