Șosetele… cel mai potrivit cadou de Crăciun!!!

Când eram copil, nimic nu mă dezamăgea mai tare ca atunci când, în loc să găsesc cea mai frumoasă și extraordinară păpușă sub bradul de Crăciun, găseam printre altele și renumitele perechi de șosete…Ca să nu mai zic că le simțeam prezența de la o poștă… nici nu trebuia să le mai despachetez, ca să știu că sunt: șosete!!! Chiar mă gândeam în sinea mea oare ce are Moșul cu mine de îmi aduce șosete în fiecare an? Măcar e atent când citește scrisoarea mea? Și ca mine, cred că așa gândeau majoritatea copiilor din generație…dacă nu Moș Crăciun le făcea “surpriza” aceasta, cu siguranță se ocupa amicul lui, Moș Nicolae 🙂

Poate vă întrebați când și de ce mi-am schimbat părerea? De la o vreme încoace sunt puțin mai melancolică astfel primul motiv ar fi pentru că a primi șosete de Crăciun înseamnă a fi din nou copil acasă… Cadoul mi-ar transmite un gând cald, familiar, de liniște și pace, exact așa cum ar trebui să fie toate sărbătorile noastre. 

Apoi mi-am dat seama că de când am ajuns un adult responsabil, zic eu, cadourile nu mai sunt un moft, ele trebuie să fie în primul rând practice… și ce poate fi mai practic decât o pereche de șosete de care avem nevoie tot timpul anului și în majoritatea activităților noastre (exceptând bineînțeles concediul de vară, la mare, unde poate noi femeile chiar nu le folosim).

Nu cunosc cu exactitate de când șosetele sunt și ele un simbol al Crăciunului. Le găsim și în brad, dar și ca ornamente decorative de sine stătătoare. Cert este că ele au devenit astăzi un simbol al generozității și al faptului că ne pasă: ne țin de cald în zilele mohorâte și friguroase, ne înveselesc zilele atunci când au tot felul de printuri haioase și ne reamintesc zilnic că micile plăceri ale vieții sunt chiar simplu și ușor de obținut. 

Cu o pereche de șosete drept cadou, nu ai cum să dai greș. Majoritatea au mărimi universale, conțin elastan și nylon care le ajută să se întindă atât cât e nevoie și să fie confortabile și potrivite. Iar dacă știi ce număr poartă o persoană la pantofi atunci chiar mergi la sigur.

Un alt motiv pentru care șosetele sunt cel mai bun cadou de Crăciun este și faptul că sunt accesibile oricărui buzunar. Dacă ai o familie numeroasă și mulți prieteni, nu numai că ești un om norocos, dar ai și posibilitatea să le arăți tuturor cât de mult înseamnă ei pentru tine, cu o pereche de șosete bineînțeles, fără a te ruina financiar în prag de sărbători 🙂

Pe de altă parte, șosetele sunt un accesoriu perfect, potrivit oricărei vârste. Fie că e vorba de unchi, bunici, veri sau prieteni, cu siguranță poți găsi perechea potrivită pentru fiecare. Cu romburi sau carouri, buline sau dungi, cu diferite figurine, personaje sau fructe, ca să nu mai vorbim de cele cu printuri și simboluri de Crăciun, ele pot surprinde plăcut pe oricine le primește în dar. 

Așa mi-am schimbat eu părerea despre șosete iar anul acesta o să le primesc și o să le dăruiesc cu inima deschisă, cu mulțumire și încântare. Dacă și voi simțiți la fel, m-aș bucura să văd cât mai multe poze pe pagina de Facebook SertarulCuSosete … așa vom știi cu toții că ne pasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *